Gluténmentes banános muffin

Lisztérzékenyek számára kiváló, ízletes édesség.

Elkészítés:

 

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A vajat a cukorral habosa keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat és a vaníliaaromát, majd addig keverjük, míg könnyű, levegős masszát kapunk.
Egyenként adjuk hozzá az előzőleg pürésített banánokat. Mielőtt a következő banánt hozzáadnánk, az előzőt teljesen keverjük el a masszában.
Egy tálban keverjük össze a liszteket, a szódabikarbónát és a sót. A lisztes keveréket lassanként dolgozzuk bele a tojásos-banános masszába. Keverjük simára, majd forgassuk bele a mazsolát. Kanalazzuk papírral bélelt muffin formákba úgy, hogy 3/4-ig legyenek töltve. Süssük 20-25 percig, míg aranybarnára sül a teteje.

Tálalás előtt hűtsük legalább 5 percig.

Hozzávalók:

175 g Rizsliszt
50 g Kukoricaliszt   

3 db nagy, érett banán

110 g puha vaj
110 g porcukor
75 g mazsola
2 db tojás

pár csepp vaníliaaroma
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só